2 år efter mitt utbyte / Returning to Canada for vacation

Nu är det 3 år sen jag var i Kanada som utbytesstudent vilket är helt sjukt...
 
I somras så var det 2 år sen jag kom tillbaka och därför så bestämde jag mig för att åka tillbaka och hälsa på. Jag har jobbat ihop alla pengar för resan själv och spenderade 3,5 vecka i Kanada varav en vecka I North Bay och hälsade på alla mina kompisar och min värdfamilj. Det var riktigt kul att hälsa på alla och det var extra skönt då alla mina kompisar hade körkort och kunde köra så att vi slapp fråga föräldrar om skjuts som vi behövde förut.
 
Toronto 
Jag flög först till Toronto ( Stockholm - Köpenhamn - Toronto) där jag var i 4 dagar och hälsade på min kompis Laura och bode hemma hos henne. Toronto är en av mina absoluta favoritstäder så det var jättekul att vara tillbaka!  Vi var downtown och shoppade i the Eaton Centre (min favorit mall) , åt Chipotle, träffade Lauras vänner, åkte till the Granite club (en country club), åkte förbi huset där Regina George bor i Mean Girls, gick på en baseball match med våra kompisar Sinead och Ryan där Toronto Blue Jays spelade mot Philadelphia Phillies, drack organisk juce, gick i veganska affärer, åt sweet potato fries, fixade naglarna och bara njöt av värmen. Vi gick även på VIP bio och såg Trainwreck vilket är en underbar film. Det var runt 30-40 grader de dagarna som jag var i Toronto vilket var underbart! 
 
 
London
Efter att ha varit i Toronto så tog jag en Greyhound buss i 2,5 timme till London (staden Justin Bieber föddes i) och så hälsade jag på min kompis Harley i 3 dagar. Jag har aldrig varit i London förut så det var jättekul att åka runt och se staden, vi gick till deras local mall, köpte valfri storlek cola på McDonalds för 1 dollar,  drack massvis med Iced Capps (något ni vet att jag var beroende av om ni läste min blogg förut) åt världens godaste mat på Jack Astors, simmade , gick på en rib festival (en sorts fair) där vi gjorde henna tatueringar som skulle vara lika stora...som ni ser på bilden blev de inte det.
En dag åkte jag på en roadtrip med Harley och hennes föräldrar till Niagara Falls (det tar ungefär 2,5 timme dit från London). Jag har varit vid Niagara fallen en gång förut vilket var 2011 då jag var i Kanada för allra första gången och var på semester med mina föräldrar.När vi var där 2011 så var det april och vattnet var fruset så det var bara fallet som inte hade frusit vilket betydde att man inte kunde åka båten ut, så det gjorde vi den här gången. Att åka båten vid Niagara fallen är något riktigt mäktigt och häftigt och något jag verkligen rekomenderar. På vägen tillbaka så svängde vi förbi Outlet Colletction at Niagara och sprang snabbt in på Ralph Lauren outletten. Om ni är i USA eller Kanada ta chansen att svänga förbi outlettsen, det är så prisvärt!
 
 
 
Powassan / North Bay
 När veckan var slut så körde Harley och hennes mamma mig till Vaughan Mills mall som ligger i Vaughan en förort till Toronto (ungefär 2,5 timme ifrån London). Där hämtade min värdmamma, Maddy och Morgan mig och sen så åkte vi till North Bay (egentligen Powassan eftersom de bor i en stad utanför North Bay) ett stopp på Costco och Tim Hortons. Det var hur underbart som helst att vara tillbaka med min värdfamilj och det kändes inte som att jag hade varit borta så länge som jag faktiskt varit. När jag kom hem så fick jag även träffa min värdpappa och vår hund Sadie. Hunden var så glad att se mig att hon sprang runt i cirklar, sprang fram med alla hennes favoritleksaker, och knappt ville lämna mig ur sikt de första dagarna.Det var jättekul att träffa min värdfarmor och värdfarfar igen och umgås med dem. En kväll så kom de över till oss på bbq vilket var mysigt. Jag fick även träffa flera andra "släktingar" och det var verkligen härligt att få träffa dem igen- Mina dagar i North Bay spenderades mycket hemma med Morgan på förmiddagen då både Maddy och hennes föräldrar jobbade, men på kvällarna brukade vi umgås med Maddy och även om vi inte åkte in till stan gick vi promenader eller gick över till grannen för pool party. En kväll åkte vi in till stan och gick på bio och såg Vacation (jag tror det är den roligaste filmen jag har sett, vi gick ut skrattande när den hade slutat).Jag och Morgan åkte bland annat till Dairy Queen (där min kompis Chelsey jobbar) tillsammans och åt min älskade Reeces Blizzard, åkte och hämtade Maddy på hennes lunch rast för att äta froyo, åt lunch med hennes farmor och hjälpte henne att köpa en ny telefon och handla blommor. Det kändes verkligen som att jag aldrig hade lämnat något som de andra höll med om.
Något som var riktigt roligt var att Debbie (den holländska utbytesstudenten) hade också bestämt sig för att åkte tillbaka till North Bay och var där samma datum som mig (+ en vecka till) så en dag så åkte jag och träffade henne och våran area rep + dotter och fikade med dem på Twiggs och gick runt vid marinan. En annan dag så åkte jag, Maddy och Morgan in till stan för att träffa Brittany och då bjöd vi med Debbie (de kände varandra innan) och vi åkte till det andra Twiggs och fikade och sen gick vi nere vid marinan/waterfront ett tag. 
Jag har även träffat Tamarah och Meghan vilket jag gjorde dagen innan jag skulle åka. Det var meningen att jag skulle följa med min värdfamilj till the cottage men jag kände att eftersom jag inte är i North Bay så ofta ville jag träffa mina kompisar som jag inte hade träffat. Meghan kom och hämtade upp mig två timmar efter att min värdfamilj hade åkt (hon skulle ha kommit tidigare men hon hade råkat köra fel och hamnat i the amish community). Jag och Meghan åkte in till North Bay och hämtade upp Tamarah, sedan åkte  vi och åt Froyo och sen Nachos. Vi fick även idén att åka och köpa en frisbee och sen så åkte vi ner till the waterfront och gick omkring där. Vi hade tänkt hyra en sak som man kunde köra omkring med men den var uthyrd till väldigt sen, vi tänkte även gå på en volleyball turnering men det var riktigt dyrt så vi hängde på en äng och spelade frisbee och pratade istället.  Under min resa till North Bay så var det tänkt att jag skulle träffa Bailey men det blev inte så då han var väldigt upptagen, vilket är väldigt synd...jag skulle även träffa Faith men han inte med det. Det var också planerat att jag skulle gå ut en kväll med Danielle, Erin, Meghan, Tamarah, Chelsey, Brett och Haylee men tyvärr blev det inte av pga olika saker.
Efter att ha varit i North Bay i en vecka så var det dags att åka till Vancouver och hälsa på min kompis Dillon. På morgonen hade min värdmamma lagat pancakes och bacon till frukost och sedan var det dags att åka till North Bays flygplats. Det var sjukt jobbigt att säga hejdå till min värdfamilj, men jag vet att jag kommer få se dem snart. Jag har lovat att jag ska komma tillbaka om 2 år om inte tidigare. Tyvärr så kommer de inte kunna komma på min student eftersom Morgan går ut universitetet samma dag och Maddy går ut college någon gång i Juni. Jag hade önskat att jag kunde komma men datumen passar tyvärr inte.                
        
  
 Vancouver
Efter att ha flygit i 50 min till Toronto så flög jag i 7,5 timme till Vancouver (det ligger på östkusten) och när jag kom fram så hade jag inte ätit på över 7 timmar då jag inte hade insett att jag inte skulle få mat på flyget (och de tog inte kontanter eller elektron kort...) var det inte Dillon som stog vid arrivals för att möta upp mig utan hans mamma (som jag aldrig träffat tidigare). Dillon hade glömt sin plånbok på en festival han hade varit på dagen innan så han hade behövt åka tillbaka för att hämta den, ni kan nog tänka er hur förvånad jag blev när han inte var där! Det var min första gång i Vancouver och jag har hört så mycket bra om staden så det var verkligen roligt att åka dit. Dillon visade mig runt i Vancouver , vi hyrde en tandem cykel och cyklade runt Stanley Park i 2 timmar, åt på Chipotle, vi åkte Fly over Canada (en visuell flygupplevelse) något jag verkligen rekomenderar, vi gick ut på klubbar/barer många kvällar , umgicks med Dillons kompisar.
 
En dag åkte vi till Granville Island en ö där de bland annat har ett riktigt häftigt ställe där det är som en saluhall fast med marknad typ. Vi åt bland annat världens godaste lemon merenguie pie där. Senare på dagen så åkte vi på family dinner hemma hos hans farmor och farfar där jag fick träffa en del av släkten vilket var trevligt.
                                                   
 
  
En dag så behövde Dillon jobba med en sak så jag gick själv och shoppade i några timmar vilket jag inte hade något emot, jag tror att Dillon hade tröttnat på att shoppa då vi var och shoppade i 4 timmar en dag. Något jag älskade var att vi hade ett Starbucks 2 min bort från där vi bode och ett 5 min bort. Jag träffade även vår kompis Jayne en kväll och bowlade med henne, hennes bror och hans kompisar. Innan jag skulle åka hem så tvingade jag Dillon att följa med mig till en mataffär så att jag kunde köpa hem massa snacks som jag saknat i Sverige.Vancouver är en stad jag absolut vill åka tillbaka till, det är så rent och fint överallt och det är så mycket natur och man kan se bergen runt sig vart man är. När Dillon körde mig till flygplatsen efter 9 dagar i Vancouver och lämnade mig där så fick jag verkligen hålla igen tårarna när jag skulle säga hejdå. Sen så flög jag tillbaka till Sverige efter att ha mellanlandat i Frankfurt och började skolan 2 dagar senare...

 
         Denna resa var riktigt underbar och jag är så glad att jag bestämde mig för att göra den! 
 Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback