Jun. 21, 2013Om 12 dagar så kommer jag att träffa min saknade familj hemma i Sverige!! Jag kommer att sagt hejdå till min familj här borta i Kanada och till mina vänner.

Det bästa med att vara en utbytesstudent är att man har två familjer som bryr sig om en. Jag kommer alltid ha två stycken hem, ett i Kanada och ett i Sverige!

Jag kan säga att jag verkligen inte ångrar att jag bytte familj när jag gjorde det. Det tog verkligen inte en lång tid för mig att känna mig som en del av min nya familj! Mina värdföräldrar har själva sagt att jag är som en tredje dotter till dem.

Jag känner mig väldigt lyckligt lottad som har fått uppleva mitt utbytes år!! Jag kommer verkligen att sakna alla här men samtidigt så ser jag fram emot att få träffa min familj och mina vänner i Sverige.

Det är inte förrns nu mot slutet som jag har börjat att uppskatta vilken underbar familj jag verkligen har hemma i Sverige och hur mycket jag faktiskt saknar dem!

10 månader har gått otroligt fort och mycket kan förändras, jag själv har förändrats som person och vuxit upp , jag kan säga att ett utbytes år är något nyttigt och otroligt underbart!

Om jag hade fått göra om mitt år så hade jag gjort ett antal saker helt annorlunda men samtidigt då hade mitt år säkert inte vart detsamma.
Till er som har läst hela det här inlägget säger jag grattis!


Malin

Hej! Jag funderar att åka till Kanada och tänkte bara fråga lite om hur du gjorde.
Vilken organisation åkte du med?
Valde du både franska och engelska(man kan tydligen det)?
Vart bodde du?
Bytte du familj någon gång, varför?
Hur är skolan där till skillnad från hur den är i Sverige, om man jämför med gymnasiet?
Hur skiljer sig den svenska kulturen från den Kanadensiska?
Hur mycket hade du i fickpeng per månad ca?
Jättetacksam för svar!! :))

Svar: Hej! Jag åkte med into ( http://www.utbytesstudent-into.se/ ) till Kanada och hade YES Canada som min organisation där borta. Jag valde att bo och gå i en skola där man pratar engelska, men om du väljer båda så kommer du att gå i en fransk-talande skola och bo i en engelsk talande familj ( det är typ som att du skulle gå i engelska skolan i sverige). Jag läste franska i skolan dock vilket jag inte ångrar. Min franska har förbättrats otroligt mycket. Jag bode först i North Bay vilket ligger i norra Ontario 4 timmar ifrån Toronto men sen så flyttade jag till Powassan 20 min utanför North Bay men fortsatte att gå i samma skola.Jag bytte familj eftersom jag inte trivdes i min första , inte kände mig som en del av familjen och vi gjorde ingenting tillsammans och jag ville få ut mer av mitt utbyte än att sitta hemma hela dagarna. Jag ångrar inte en minut att jag bytte eftersom jag trivdes så mycket bättre i min andra familj, vi gjorde mer i den i 3 månader än i min första i 7 månader. Jag har insätt att jag borde bytt tidigare om jag vågat. Skolan är mycket slappare än i Sverige men det är även strängare med läxor, du hade tex ungefär 2 timmar läxor per dag. Vi hade även skoluniform i min skola så vi hade klädregler. Vi hade ingen skolmat så man fick ta med sig mat eller köpa något där. Den svenska kulturen skiljer sig väldigt mycket vilket man inte tror. Jag skulle säga att Kanada är som det bästa av usa , trevligare människor plus lite till. I kanada umgås man väldigt mycket med sina familjer och går på massvis med saker med sina kompisar :) Jag spenderade ungefär 2500kr i månaden men jag skulle klarat mig på 1500 kr om jag inte spenderat det på massvis med onödiga saker.Hoppas att du har fått lite svar :) Kram!
matildacanada.blogg.se

2013-10-25 / 13:57:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback