The day before the world ends

Tänkte bara skriva ett litet seriöst inlägg här. 
Jag vet att det kan verka som att livet som en utbytesstudent är som en dans på rosor, eftersom jag bara skriver om roliga saker som händer.
Men bara för att man är utomlands i ett år betyder inte det att man inte har det hur lätt som helst.

Det här kan verka som ett depp inlägg men det är det inte, jag tänkte bara dela med mig om känslor och åsikter.

Man har fortfarande stress i skolan , bara för att man är ubytesstudent är det inte hur slappt som helst.
Man har fortfarande drama bland vänner och sånt både hemma och i sitt nya land
Man bor i en helt ny familj med sina traditioner osv 
Man upplever kultur krockar
Man börjar i en helt ny skola med helt nya personer som man inte känner.
Man måste lära känna helt nytt folk och sen kanske man byter lite vilka man umgås med osv. 
Man skaffar helt nya rutiner.

Man vill samtidigt försöka hålla kontakten med familj och vänner vilket inte är det lättaste. Och man upptäcker vilka ens sanna "riktiga" vänner är. Känns lite segt att man behöver åka bort för att få reda på det, men det är samtidigt skönt att faktiskt veta vilka det är. 

Och man får hemlängtan.

Min hemlängtan går i upp och ner perioder, det finns stunder då man bara vill packa väskan och åka hem för att det skulle vara lättare.

Ibland vill man bara åka hem och krama om sin familj och sina vänner som man saknar. Och bara gå tillbaka till att ha det lätt och ha sitt gamla liv. Och att ha sin mamma där som säger att allt kommer att ordna sig. I mitt fall så har det mesta ordnat sig haha.
Men det finns även stunder då man verkligen inte vill åka hem alls

Helt ärligt så är jag rädd för att åka hem i juli och vill inte åka hem för att det kommer att vara så mycket som har förändrats men samtidigt inte. Jag har själv förändrats som person sen jag kom hit (på ett bra sätt) och har vuxit som person och blivit mer ansvarsfull.
Men det är även något som man längtar efter att åka hem till trygga lilla Sverige lilla landet lagom.

Jag har även fått vänner här som jag vet att jag kommer ha kvar resten av livet. Och det känns sorgligt att veta att flera av dem kommer jag inte träffa efter att jag åkt hem. Men en av mina vänner har redan bestämt sig för att komma och hälsa på sommarn 2014 och vi har redan börjat planera. 

Nu vid jul tiderna så har jag som många andra utbytesstudenter drabbats av en släng av hemlängtan, men det kommer att gå över. Och jag har mina fina vänner här som finns här för mig :) 

Och det här är även en sak som jag gillar med att vara utbytesstudent, man får så himla många nya erfarenheter osv.Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback